Terug naar de schoolsite!

maandag 25 september 2017

BC.: "Kleuren", "Elmer" boek van David McKee

Kleuren, kleuren, overal kleuren en kijk daar heb je Elmer de olifant, die lijkt op een lappendeken.
Dit is ons BC. van de vorige week en ook deze week werken we verder rond het thema kleuren. Kleuren mengen, nieuwe kleuren ontdekken en nog zoveel meer.
Waarnemen van meegebrachte olifantenknuffels, luisterspel met de muzikale olifant, inkleuren van Elmer, knippen van allerlei kleuren en er zelf een lappendeken mee maken, kunstwerk schilderen... .

                                                                       
Afbeeldingsresultaat voor afbeelding Elmer de olifant


Kijken in de nieuwe boeken i.v.m. kleuren.Vrij schilderen, kinderen maken een kunstwerk met allerlei kleuren.

Op woensdag 20 september, zijn we samen met ons klasje naar de bib geweest. 
Terug van de bib konden de kinderen in de boekenhoek, een zelfgekozen boekje inkijken in dit geval "Peter en de wolf" met de bijhorende klassieke muziek.


Iedereen die thuis een knuffelolifant had, mocht die meebrengen. Enkele knuffels gingen mee naar de huishoek boven met de andere hebben we een wiskundig spel gespeeld, rangschik de olifanten van groot naar klein.


Hoe meer knuffels hoe moeilijker het werd om ze ook van groot naar klein te rangschikken.


Met de houten blokken konden ze hokken bouwen voor de meegebrachte olifanten. Er kwam heel wat meet en paswerk bij te pas want de olifanten moesten toch in hun hok passen?😉
Vandaag 25 september: knip dag. Uit gekleurd papier werden er op de lijn stroken en snippers geknipt. Daarmee konden ze zelf een lappendeken kleven. 

Met gekleurde elastieken kunnen ze figuren maken. Dit om de fijne vingermotoriek te stimuleren.


Spel uit de orthotheek: kleuren associëren. We gooien met de dobbelsteen, benoemen de gegooide kleur en plaatsen een paddenstoel op hetzelfde kleur.
Na de nodige concentratie was er ook eens tijd voor een huishoudelijke activiteit. Speeldeeg maken. Eerst moesten we natuurlijk het recept opschrijven met de nodige ingrediënten erbij.
3 koppen bloem
1 kop zout
1 kop water 
1 eetlepel olie.Daarna konden we aan de slag... 😊Alles werd precies afgewogen en in de mengkom gedaan.
 Vandaag was er ook tijd voor een fruitmoment. Een mama zag door de boomgaard de peren niet meer en bracht er enkele naar de klas voor alle kinderen. Mmm...😋